Izguba ljubljenčka je težka in žalovanje se ne prekine kar prek noči. Veliko lastnikov je v dvomih, ali naj sploh nabavi novega psa ter kdaj je pravi čas za to. Točnega odgovora vam žal ne moremo ponuditi, saj boste sami najbolje vedeli, kdaj je čas za novega ljubljenčka.

Dovolite si žalovati za psom

Normalno je, da boste za psom žalovali. Našle se bodo tudi izjeme, ki ne razumejo, da je bil pes ne le hišni ljubljenček ampak tudi družinski član. Takšnih oseb in komentarjev se raje izognite.

zivalski vrt
Poleg žalosti lahko čutite tudi olajšanje.

Nič ni narobe, če boste poleg žalosti čutili tudi olajšanje, saj vaš pes več ne trpi za neznosnimi bolečinami. Nekateri novega psa nabavijo takoj po smrti starega. S tem ni nič narobe, če se zavedate, da nov pes ne more nadomestiti starega. Sami boste začutili, kdaj je pravi čas za novega ljubljenčka. Žal čas ni nikoli ‘’pravi’’, mineva pa.

Pustili psa privezanega v parku s sporočilom …

Pomislite tudi na ostale družinske člane

Smrt psa ni prizadela le vas ampak tudi ostale družinske člane. Žalujte skupaj ter se skupaj dogovarjajte o morebitnem novem ljubljenčku. Ne pozabite tudi na ostale hišne ljubljenčke, saj je tudi njih prizadela izguba njihovega prijatelja ali prijateljice. Pri ostalih živalih lahko pride do izgube apetita, upada nivoja energije ali spremembe karaktera.

Preberite tudi: Psa pustil v gozdu …

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

MAČJA MAMA BANNER

Next Post

KAKO POMIRITI MALE ŽIVALI MED OGNJEMETOM?

Dodaj odgovor