Zelo pogosto se najdejo psi brez čipov, ki sami hodijo naokoli, zapuščene mačke v jarku ali gozdu … žal so te posledica neodgovornega lastništva. Ko več ne morete ali ne želite skrbeti za živali, ji najdite nov dom. Gozd zagotovo ni rešitev.

Ko za žival več ne morete skrbeti

Nekateri lastniki bi za svoje ljubljenčke storili dobesedno vse. Nekateri pa iz njim znanih razlogov za živali več nočejo skrbeti ali ne morejo. Take živali samo trpijo prepuščene same sebi brez hrane, zavetja, igre, … ali pa pristanejo nekje zavržene.

Če menite, da za žival niste zmožni skrbeti, nimate časa ali pa enostavno več ne želite skrbeti zanjo, je čas za nov dom.

Nasveti za iskanje novega doma

Najprej vprašajte družinske člane, če bi želeli posvojiti vašo žival. Velikokrat ostareli več niso sposobni skrbeti zase, kaj šele za živali, ki jih v dom za starejše žal ne morejo vzeti s seboj. Njihov ljubljenček jim je pomenil cel svet in če le imate možnost, vzemite ljubljenčka k sebi. Če jih vi ali družinski člani ne želijo, živali najdite nov dom.

https://www.zivalskivrt.si/2020/09/09/zival-ni-darilo/

Lahko ga predate zavetišču, kontaktirate društvo za zaščito živali ali sami napišete oglas na socialna omrežja. Bodite pripravljeni na kup negativnih komentarjev.

Če bi svojega ljubljenčka radi obdržali a nimate časa, lahko najamete pasjega sprehajalca ali date mačko v varstvo. Pri skrbi za žival naj vam pomagajo tudi ostali družinski člani, če je to mogoče.

Gozd ali jarek zagotovo nista rešitev. Če več ne morete skrbeti za svojega ljubljenčka, ste mu dolžni najti nov dom in odgovorne lastnike.

Povzeto po:
https://www.caringseniorservice.com/blog/take-care-of-pets

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

PREPOVED UPORABE IN PRODAJE PIROTEHNIKE …

Next Post

ZAKAJ MAČKE SPIJO TAKO VELIKO?

Dodaj odgovor