V poletnem času zelo radi posežemo po sladoledu, ki nas prijetno ohladi. Kot pasji lastnik ste se zagotovo kdaj vprašali, če lahko tudi psu ponudite sladoled. Ali lahko psi jedo sladoled? Jim lahko mogoče povzroči težave?

Zakaj psi ne smejo jesti sladoleda?

Večina sladoledov vsebuje mleko in zaradi tega ga psi ne smejo zaužiti. Psi mleko težko prebavljajo in pride lahko do težav, kot so napihnjenost, zaprtje, driska ali bruhanje. Sladoled vsebuje tudi veliko sladkorja in hranjenje s sladko hrano lahko privede do zvišanja teže. Tudi če na sladoledu piše, da ne vsebuje sladkorja, še vedno ni primeren za psa. Sladoled brez sladkorja običajno vsebuje sladila, ki so še bolj nevarna za psa kot sladkor.

Namesto klasičnega psu izdelajte pasji sladoled doma.
Namesto klasičnega psu izdelajte pasji sladoled doma.

Če zdravemu psu ponudite malo sladoleda, mu verjetno ne bo nič. Manjše količine sladoleda vanilijevega sladoleda lahko občasno ponudite svojemu psu. Psu, ki ima zdravstvene težave, kot so debelost, alergije ali netoleranca na mleko, sladoleda raje ne ponujajte, saj bo povzročil težave.

Lahko psi jedo korenček? Odgovor najdete v članku Psi in korenček

Pasji sladoled

Če želite svojega psa osvežiti s sladoledom, mu lahko ponudite zmrnjeni jogurt. Ker je jogurt fermentiran, vsebuje manj laktoze in je lažje prebavljiv. Zmrznjen jogurt, ki ga kupite v trgovini za psa ni primeren. Raje kupite navadni, nesladkan in manjmasten jogurt ter ga zamrznite kar doma.

Psu lahko pripravite tudi domač veganski pasji sladoled, sestavljen iz zmletih zmrznjenih banan. Takšen sladoled ne bo dober le za psa ampak tudi za vas.

Pasji sladoled ni dober le za psa ampak tudi za lastnike.
Pasji sladoled ni dober le za psa ampak tudi za lastnike.

Psu lahko ponudite tudi ledene kocke. V posodico za led natočite vodo in vanjo vstavite košček jetrc. V posodice ahko zmrznete tudi nesoljeno kokošjo ali govejo juho. Lahko uporabite tudi pasjo igračo Kong, v katero zamrznete pasjo mokro hrano.

Sladoled, ki ga uživajo ljudje za pse ni primeren. Namesto sladoleda, polnega umetnih sladil in arom pripravite domači sladoled v katerem lahko uživa tako vaš ljubljenček kot tudi celotna družina.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

MAČKA JE IZGINILA! KAKO JO LAHKO NAJDEM?

Next Post

PASJI KAŠELJ – VZROKI IN REŠITVE

Dodaj odgovor