Je vašemu psu dolgčas? Rad uničuje stvari? Se vam zdi, da sam sprehod ni dovolj, da bi psa izmučili? Potem mu verjetno manjka mentalne zaposlitve. Kako psa mentalno zaposliti, si preberite v nadaljevanju.

Pes naj dela za hrano

Kako hranite psa? Verjetno vsujete hrano v posodico in pes lahko je “brezplačno”. Namesto dolgočasnega hranjenja iz posodice naredite proces hranjenja bolj zanimiv.

Pes naj za hrano dela. Na trgu obstaja veliko raznih žogic in posodic za počasno hranjenje. Žogice delujejo tako, da vanje vsujete suho hrano, pes pa se mora potruditi, da dobi hrano ven. Obstajajo tudi igrače, v katere lahko vstavite mokro hrano, priboljške ali arašidovo maslo.

Interaktivna igrača
Interkativna igrača je na voljo za nakup s klikom na fotografijo.

Na sprehodu mu dovolite vohanje

Psu na sprehodu dovolite, da lahko nekaj časa ovoha vsa zanimiva sporočila. Vohanje psi obožujejo, hkrati pa se s tem utrudijo.

Beagle, Dog, Pet, Animal, Brown, Canine, Domestic

Psa med vohanjem obvezno nadzirajte, da ne bi pojedel kakšen strup.

Delo z nosom

Nekateri psi obožujejo delo z nosom. Lahko začnete s preprosto igro vohanja in sicer zunaj ali v hiši skrijete nekaj priboljškov. Najprej priboljške skrijte na dostopnejša mesta, sčasoma ko bo pes razumel, kaj želite od njega, pa začnite priboljške ali igračo skrivati na težje dostopna mesta.

Pasja igrača za priboljške
Pasjo igračo za priboljške lahko kupite v spletni trgovini www.petexpress.si

Mentalne igrače lahko izdelate tudi sami

S klikom na link ali fotografijo si oglejte ideje za preproste igrače, ki jih lahko izdelate doma https://www.youtube.com/watch?v=blORWOIO02Q

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor