Končno je prišel čas daljših dnevov in višjih temperatur. Ljudje se radi lotimo spomladanskega čiščenja hiše in okolice. V spomladansko čiščenje lahko vključite tudi svojega psa in njegovo opremo. Kljub temu da bi morali pasjo opremo čistiti redno, nekateri pasji lastniki temu ne posvečajo dovolj pozornosti.

Ali redno čistite pasje igrače?

Pasje igrače veliko časa preživijo zunaj na travi, v pasjih ustih ali lužah. Veliko pasjih lastnikov čiščenje pasjih igrač pogosto pozabi. Pasja usta vsebujejo veliko bakterij in raznih umazanij, ki jih nabirajo na raznih pasjih dogodivščinah. Bakterije iz pasjih ust človeku praviloma niso nevarne.

Ste kdaj pomislili, koliko umazanije, bakterij in praha se nabere na pasjih igračah? Mogoče tedaj, ko so igrače umazane in oddajajo neprijetne vonjave? Da bi se temu izognili, pasje igrače čistite bolj pogosto. Spomlad je idealen čas za čiščenje, saj se oprane igrače dodatno razkužijo na toplem soncu.

Pasje igrače čistite bolj pogosto.

Nasveti za čiščenje

Za čiščenje pasjih igrač raje uporabite naravne detergente. Pralni praški in mehčalci so preveč agresivni do pasje kože – pojavi se lahko srbenje in rdečica, včasih tudi alergije. Pravtako se izogibajte belilom, peroksidu in ostalim kemikalijam.

Mehke in plišaste igrače lahko preprosto operete v pralnem stroju (predhodno preverite na etiketi).  Namesto detergenta v stroj dodajte pol decilitra navadnega kisa. Igrače lahko posušite na soncu ali v sušilnem stroju. Pri čiščenju gumijastih in plastičnih igrač morate biti bolj pazljivi. Če jih ne posušite dovolj, se v vlažnih delih nabirajo bakterije in s čiščenjem niste nič dosegli.

Poškodovane in raztrgane igrače raje zavrzite, saj niso več varne za uporabo. Če pasje igrače shranjujete v košari ali škatli, ne pozabite tudi na čiščenje le-te. Tudi v košari se lahko nabirajo bakterije.

Kako psu vrniti čiste igrače?

Pranje igrač pomeni tudi odstranitev pasjih vonjav, ki jih je pes pustil na igračah. Nekateri psi zaradi tega izgubijo zanimanje za svojo pasjo igračko, zato morate psu igračo ponuditi vznemirljivo, ne le vreči na tla ali v košaro.

Naredite inventuro med pasjo opremo. Ovratnice, oprsnice, odeje, posode za vodo in hrano, skratka vse očistite. Pranje oprsnic in ovratnic opravite ročno. Če posode za vodo in hrano ne čistite redno (kar bi morali!), jih sedaj dobro očistite. Plastične posode nadomestite z novimi.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

NAJMANJŠE PASME PSOV

Next Post

LAHKO MAČKE JOKAJO ČUSTVENE SOLZE TAKO, KOT LJUDJE?

Dodaj odgovor