Mačke, ki zapuščajo hišo in hodijo zunaj, so vedno v nevarnosti, eden od strahov pa je, da se nikoli več ne bodo vrnile. Tako se je začela zgodba mačka Buttersa, ki je izginil pred 12 leti. Njegovi lastniki, ki so takrat živeli v San Diegu, so verjeli, da je njihov ljubljenček izginil.

ODŠEL JE NA SPREHOD …

Neke noči je maček odšel na sprehod in se ni vrnil. Angelo in Shelly Castellino, ki sta svojega mačka takrat tudi mikročipirala, sta dejala, da je bil nagnjen k avanturam, pogosto je preživljal čas zunaj, in v hišo se je vračal skozi pasja vrata. “Iskali smo ga, vendar ga ni bilo nikjer. Predpostavili smo, da ga je napadel kojot, saj je bilo v bližini kanjon.

Bili smo zelo žalostni in mislili smo, da je mrtev, a to smo preprosto sprejeli,” je povedal Angelo za Pet Helpful. Družina se je kasneje preselila v Seattle, kamor sta z njimi odšla tudi Buttersov brat Barnacles. Leta so minevala, nato pa je pred dvema tednoma zazvonil telefon.

KLIC PO 12IH LETIH

“Sprva nisem nameraval dvigniti, ker sem bil prepričan, da gre za enega od tistih lažnih klicev. Toda ko so me znova poklicali, se je moja žena oglasila. Povedali so ji, da so našli Buttersa. Mislel sem, da se nekdo šali, vendar sem nato ugotovil, da ti ljudje poznajo njegovo ime. Ko so povedali, da kličejo iz zavetišča za zapuščene živali, sem spoznal, da govorijo resnico,” je dejal.

Kje je bil maček? Po vsej verjetnosti povsod. Odkrili so ga, kako hodi okrog kraja Blythe, ki je približno 350 kilometrov oddaljen od mesta, iz katerega je izginil. Ugotovili so, komu pripada, ko ga je opazil eden moški na ulici in preveril, ali ima čip. Presenetil se je, ko ga je našel, zato je stopil v stik z mačkovo družino. Prišli so po njega in ga odpeljali v svoj novi dom.

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor