Luks je prav poseben nemški ovčar, ki ste ga verjetno že opazili v kateri od pasjih ljubiteljskih skupin. Namreč že od 3 meseca potuje naokoli v kamionu s svojim lastnikom Ekom.

Luksova in Ekova zgodba se je začela s fotografijo

Luksov lastnik Eko dela v špediciji. Ko je bil na eni od voženj, je prejel fotografije legla pasjih mladičkov. Pri vrnitvi nazaj se je ustavil pri pasjih mladičkih, kar 8 jih je bilo. Poklical je svojega Luksa, ki ga prej ni poznal in mladiček je prišel k njemu, ostalo pa je zgodovina.

No description available.
No description available.

Po 4ih tednih sta začela svojo skupno pot, ki traja še danes. Najprej je Luks kot sopotnik potoval v košari za perilo. Ker so mislili, da se bo Eko Luksa naveličal ko zraste, so mu zanj ponujali celo denar, Eko pa se jim je le nasmejal in odvrnil, da nimajo tega denarja, za katerega bi dal Luksa. Pasji ljubitelji dobro razumemo ta stavek.

No description available.
No description available.

Od četrtega tedna in vse do danes skupaj s svojim Ekom

Kot že prej rečeno, je Luks že skupaj s svojim Ekom že od četrtega tedna. Skupaj sta prepotovala skoraj 300.000 kilometrov po Evropi. Kabina je Luksov dom in v njej uziva brez težav. Luks tako zelo dobro prepozna svoj dom, da tudi med stotimi tovornjaki takoj najde svojega.

No description available.

Pes je definitino človeku najboljši prijatelji in odkar je Eko ponosen pasji lastnik, se je njegovo življenje popolnoma spremenilo a seveda na boljše. Pogosto prejema razne kritike in očitke, da je čudak, ker 5 ali 6 dni na teden preživi v majhni kabini s svojim psom.

No description available.

Skupaj sta prepotovala skoraj 300.000 kilometrov

Z Luksom sta do sedaj prepotovala skoraj 300.000 kilometrov. Kot lahko opazimo iz fotografij in posnetkov, je Luks izjemno pameten pes. Z lastnikom nista obiskovala nobene pasje šole ali tečaja, vseh znanj ga je naučil njegov Eko.

No description available.

V dveh letih sta sopotnika bila narazen samo za 15 dni, ker je moral Eko na operacijo. Ko je ponj prišel rešilec, je Luks trikrat skočil v rešilca za svojim lastnikom, ker ga nikakor ni želel zapustiti. Lahko si samo predstavljajte obojestransko žalost teh 15 dni.

No description available.

Luksova in Ekova zgodba je neverjetna, lahko bi rekli tudi filmska. Zgodba o neverjetnem prijateljstvu psa in človeka ter brezmejni pasji zvestobi. Mogoče bo kdaj njihova zgodba predstavljena tudi v filmu ali nadaljevanki, do tedaj pa lahko njuno zgodbo spremljate na Facebooku.

No description available.

0 število delitev
Previous Post

NEVERJETNA PREOBRAZBA BREZDOMNEGA MAČKA

Next Post

ZAKAJ PSI NE SMEJO JESTI ČOKOLADE?

Dodaj odgovor