Svetovni dan živali, ki ga praznujemo vsako leto 4. oktobra se je pojavil že leta 1925, ko je Heinrich Zimmermann organiziral prvi dogodek v Berlinu z namenom ozaveščanja. 4. Oktobra goduje tudi Sv. Frančišek Asiški, zavetnik živali.

Dan vseh živali

Leta 2003 so se svetovnemu dnevu živali pridružili tudi ekologi s seznamom ogroženih živalskih vrst, ki jim grozi izumrtje. Zato danes ne pomislite le na svoje ljubljenčke ampak tudi na živali v divjini, ki jim zaradi človeka grozi izumrtje.

Če imate psa …

Če ste ponosni pasji lastnik, lahko svetovni dan živali praznujete tako, da posvojite psa iz zavetišča ali društva. Ni lepšega, kot brezdomnemu kužku ponuditi nov zavedno dom, ta pa vam bo neverjetno hvaležen. Če pogojev za novega pasjega člana nimate, lahko sprehajate pse iz zavetišč. Pravtako lahko donirate hrano, igračke, odeje ali denar lokalnemu društvu ali prostovoljcem, ki skrbijo za dobrobit živali

Ker pa niso vsi psi takšne sreče, kot so vaši, jim pomagajte z ozaveščanjem. Bodite podporniki sterilizacije in kastracije, nasprotujte dvoriščni vzreji psov, nasprotujte psom na verigah ter pomagajte ozavestiti lastnike, da psu uredijo primernejši prostor. Lahko se včlanite tudi v kakšno društvo za zaščito živali ter pomagate konkretno na terenu ali pa z donacijami.

Če imate mačko …

Mačji lastniki pravtako lahko posvojite mačko iz zavetišča ali društva. Pravtako lahko donirate hrano, igračke, odeje ali denar lokalnemu društvu ali prostovoljcem, ki skrbijo za dobrobit živali.

Ker pa niso vse mačke takšne sreče, kot so vaše, lahko tem pomagajte z ozaveščanjem. Bodite podporniki sterilizacije in kastracije, nasprotujte dvoriščni vzreji mačk. Lahko se včlanite tudi v kakšno društvo za zaščito živali ter pomagate konkretno na terenu ali pa z donacijami.

Tudi če živali nimate, lahko pomagate tistim z zgoraj navedenimi nasveti. Če pa ste ponosni lastnik katere druge živali, jo obvezno razvajajte s tistim, kar ima rada 🙂

Povzeto po:
https://nationaltoday.com/world-animal-day/

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor