Medtem ko se razna društva, prostovoljci in posamezniki borijo za vsako mačje življenje, ga drugi z lahkoto ugasnejo. Po poročanju Mačje hiše so včeraj najdenega mačka predali v zavetišče Zonzani, ki ga je usmrtilo na veterini Tačka.

Povzemamo status Mačje hiše:

V zavetišču Zonzani usmrčen včeraj zvečer v Majšperku najden muc, pozna kdo njegovega lastnika?Včeraj zvečer nas je poklicala najditeljica mucka na sliki. Lačnega, umazanega, do konca in nazaj prijaznega. Dali smo ji navodila, da naj pokliče 112, kjer ji naj dajo kontakt pristojnega zavetišča za občino Majšperk. To je tudi naredila, misleč, da je mucku pomagala in da mu bodo poiskali dom, če se ne bo oglasil njegov lastnik.

Muc je bil tako včeraj zvečer sprejet v zavetišče Zonzani.Danes je klicala, da bi povprašala, kako je z njim in če bi ga lahko posvojila, če se ne najde njegov lastnik in so ji mirno povedali, da je bil muc usmrčen na Veterini Tačka v Šentjurju, samo zaradi tega, ker je FIV+ (mačji aids, nič posebnega) Ko je v joku prosila, naj vseeno preverijo, če je to res, so potrdili z izgovorom, da niso čakali vsaj 8 dni, če bi se javil njegov lastnik zato, ker bi lahko v zavetišču okužil vse mačke s Fivom??!!?? Kako naj bi maček v karanteni, ločen od drugih, okužil kogarkoli s Fivom, ki se prenaša z globokimi ugrizi ali parjenjem?

Ali veterinarji v tamkajšnji veterini ljudi res tako zelo podcenjujete in jih imate za totalne neumne in nerazgledane, da naj bi kdo to verjel?Tale ubogi muc ni vreden niti osem dni namestitve??Če drugega ne, nam zavetiščem to predpisuje zakon! Vsaj 8 dni!Muc ni trpel, ni bil v agoniji, da bi ga bilo potrebno TAKOJ usmrtiti, revež je bil samo LAČEN IN UMAZAN!Že več let se v zvezi s tem “zavetiščem” nismo oglasili, čeprav slišimo marsikaj, ampak tokrat je pa dovolj! Oprosti, mucek zlati, res nam je zelo zelo žal ❤🙁🙁🙁🙁

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

MAČJA TATICA ESME

Next Post

REŠIL PSA IZ GOREČE STAVBE

Dodaj odgovor