Malinina zgodba se je začela žalostno. Zbil jo je avto v bližini Osijeka na Hrvaškem. Nekaj dni je ležala v kanalu, mimoidoči pa ji niso pomagali. Na srečo pa je Malini pomagala ena ženska, ki je poklicala prostovoljce. Na terenu so zagledali grozljiv prizor, podhlajeno psičko, žejno in lačno, nepokretno, … a kljub temu je majhna psička pokazala voljo do življenja!

Borka z veliko željo do življenja

Psičko so poimenovali Malena ter začeli z njenim zdravljenjem. Pregled pri veterinarju je pokazal trajno poškodbo hrbtenice. Tako je Malena pristala v zavetišču, kjer pogosto pomaga prostovoljka Sunčica.

Kot običajno je sprehodila nekaj psov, njeno pozornost pa je pritegnul par žalostnih oči – Malena, ki si je tudi želela na sprehod a je bila nepokretna. Sunčico je povohala ter ji polizala dlan. Prostovoljka se je odpravila domov a nikakor ni nehala razmišljati o žalostni psički.

Sčasoma je Malena dobila novo ime in sicer Malina – ker je slatka kot malina. A kljub njenemu ljubkemu videzu ni bilo interesentov, ki bi posvojili invalidnega psa.

Vir: Emica Elvedji/Cropix

Ker pa je usoda naredila svoje, je Malino posvojila prostovoljka Sunčica. Najprej jo je vzela v začasni dom in nato tudi stalni. Prvi dan sta obe bili zmedeni in veseli, Sunčica ni vedela, ali naj Malini obleče plenico, kje bo Malina lulala, bo lahko sama 8 ur dnevno … Malina pa ni imela nobene skrbi, saj je bila vesela, da je končno na toplem.

Malina se je hitro naučila opravljati potrebo na pleničnih podlogah, težava pa je bila v tem, da je psičko motilo, ker se ne more sama gibati. Zato je njena lastnica s prijateljem izdelala voziček, ki Malini ni ustrezal. Nato so se obrnili na človeka, ki izdeluje vozičke za pse. Tako je Malina dobila damski rdeče rozasti voziček z lastno registrsko tablico – Srcolomka. Tudi ta voziček ji ni bil všeč a je sčasoma Sunčica s pozitivno motivacijo dosegla, da je Malina začela uporabljati voziček.

Malino na facebooku spremlja več ko 20.000 ljudi! Preverite njeno stran Malina on wheels

Malina je perfektno normalna psička, polna življenja, zelo pametna, vse razume, … ne mara krajšanja krempljev, antibiotikov in kopeli. Obožuje pa darila, kot so odeja, vzglavnik ali plišasta igrača. Dokler njena lastnica dela, je Malina doma sama a ji ni nikakor dolgčas. Igra se s svojimi igračami ali ostalimi živalmi. Najbolj vesela pa je seveda tedaj, ko njejan lastnica pride domov.

image
Emica Elvedji/Cropix

Sunčica Malino opisuje kot največjo borko. Pogosto se vpraša, kakšno je bilo življenje prej. Po vsem, kar se ji je zgodilo Malina še vedno verjame ljudem. Pogosto pa se sooča s komentarjih, da ubogo Malino muči ter da naj jo raje uspava. Malina nikakor ni uboga, ima le pripomoček, s katerim se lahko giba tako kot tudi ostali psi.

Letos bosta malina in Sunčica praznovali deseto obletnico, odkar je Malina dobila svoj zavedno dom. Malini družbo delajo mačke, psi, papiga ter en prašič. Vsi Malino obožujejo ter so zelo nežni do nje.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

LJUBLJENČEK SE JE ZASTRUPIL! KAKO MU POMAGATI?

Next Post

ZAKAJ PSI JEDO IZTREBKE?

Dodaj odgovor