Pred nekaj dnevi je izginil Ajk, 30.1. pa so ga žal našli ustreljenega. Le kaj je bil ubogi Ajk kriv, da je moral tako končati? Ali bo osebka, ki je storil to kruto dejanje doletela primerna kazen?

Prenašamo status Ajkove lastnice Lele Hafner

USTRELILI so ga!
Iz srca hvala vsem dobrim ljudem, ki ste pomagali pri iskanju našega Ajka, starega le 1,5 leta.
Žal ga je ”NEZNANEC” pokončal s strelnim orožjem. Nič krivega je med 26.1. in 27.1. ustrelil v okolici domačije v Andražu in ga naknadno odvrgel v gozdu, prekril z listjem in deblom. Ko je bil najden (30.1.), smo o dejanju obvestili policijo. Pred njenim prihodom pa je storilec(ci) truplo odstranil in skril neznano kam. Zakaj?
Verjetno zato, ker ima registrirano (le kako lahko tako neodgovorna oseba pridobi uradno dovoljenje?) ali ilegalno orožje, preiskava pa bi ga razkrila. Že to priča o sprevrženemu in kaznjivemu dejanju.
Andražani, žal mi je, da morate sobivati s takšnim ”človekom” – IZMEČKOM.
Vsi, ki vam ob podobnih dejanjih ni vseeno, prosim delite to objavo. Ob tem upam, da nekdo, še dolgo ne bo mirno spal – če sploh ve, kaj so to morala, etičnost, človečnost …
Velja, da je PES človekov najboljši prijatelj. To spoznaš, ko si z njim deliš prostor in svoj čas. Tega pa se zares zaveš, ko ga izgubiš. Sprijazniš se, če se poslovi zaradi bolezni, starosti, a če mu nekdo nasilno odvzame življenje, žalost prekrijejo jeza, ogorčenje, bes.
Storilec najverjetneje ni nikoli doživel veselja, ki ga v nov dom prinese mlad kuža, se z njim ni družil in odkrival naravo. Dodelil bi mu verigo in na koncu metek.
Naj v spomin na našega Ajka zapišem: s svojim prihodom je kot mladiček, v naš dom prinesel neizmerno veselje, družabnost, igrivost in s svojo čuječnostjo občutek varnosti. Postal je eden izmed nas. Po letu in pol pa mu krvnik brez srca, nasilno vzame življenje, nam pa najboljšega prijatelja. Kako razložiti otrokom, staršem, prijateljem takšno dejanje, kako razumeti, kako preboleti?

0 število delitev
Previous Post

PSI IN VALENTINOVO

Next Post

PO KRUTEM MUČENJU TOBI IŠČE DOM!

Dodaj odgovor