Na meji z Italijo so dvema tihotapcema odvzeli devet mladičkov dobermana ter tri francoske buldogE. Na parkingU je policija med redno kontrolo opazila dva vozila s srbsko registrsko oznako ter transporterje. Tihotapca sta policiji pokazala evropske potne liste za živali ter izjavila, da mladičke vozijo iz Srbije v Italijo k novim lastnikom.

Pes brez čipa, kupirana ušesa in rep

Policisti tej zgodbi seveda niso verjeli ter so sprožili nadaljno preiskavo, kjer je veterinarska služba preverila zdravstveno stanje mladičkov ter sumljivo poreklo čipov. Eden od psičkov sploh ni bil čipiran. Pravtako so pri sedmih dobermanih opazili kupirana ušesa in repe. Tihotapcem so odvzeli tako vozila kot tudi živali ter naložili kazen v višini 4500 evrov.

Vir: http://www.imagazine.it/notizie-trieste-gorizia-udine-friuli/9270

Mogoče bi bil čas, da se tudi v Sloveniji uvedejo podobne kazni? Dokler je povpraševanja, bo tudi ponudbe. Ubogi psički so bili verjetno ukradeni ali vzrejeni na pasjih farmah v nehumanih razmerah. Novim lastnikom bi verjetno bili psički darilo za božič, ki bi ga kupili poceni na parkingu.

Preberite tudi: Psa privezali za ograjo in odšli

Kako preverjeno najdemo psa?

Če želite v svoj dom sprejeti novega pasjega člana, ne nasedajte oglasom na internetu, ne podpirajte pasjih farm in premnožične vzreje. Takšni psi so vprašljivega zdravstvenega stanja, običajno niso niti čistokrvni ampak le podobni določeni pasmi. Raje poglejte v zavetišče, k društvu za zaščito živali ali posameznikom, ki imajo pse v začasnih domovih. Če si želite določeno pasmo psa, si jo kupite pri preverjenih vzrediteljih.

Povzeto po:
http://www.imagazine.it/notizie-trieste-gorizia-udine-friuli/9270

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

PSIČKA PRIVEZANA OB CESTI KONČNO V NOVEM DOMU?

Next Post

UNIČENE PASME PSOV?

Dodaj odgovor