Na Japonskem so mimoidoči opazili mačka v zelo slabem stanju, zelo suhega in sestradanega, prestrašenega in brez kakršnekoli moči v nogah. Dobri ljudje so ga rešili ter odnesli v eno od tamkajšnjih mačjih zavetišč.

Med drugim je bil maček brez enega očesa, imel je hudo vnetje in operacija je bila nujna. Zaradi neprijetnih izkušenj v preteklosti je bil preplašen in ljudem ni pustil blizu. A vztrajni delavec v zavetišču ni odnehal kar tako in je počasi pomagal mačku premagati svoj strah. Ko se je neznani maček končno sprostil in dovolil človeku, da ga poboža, je v crkljanju preprosto užival.  Poimenovali so ga Tenshi, kar v japonščini pomeni angel. Po nekaj dneh se je Tenshi začel tudi smejati, ker je imel človeškega prijatelja, kateremu je lahko zaupal. Po operaciji in okrevanju je bil pripravljen spoznati tudi druge mačje prijatelje. Nekaj tednov pozneje je Tenshi še vedno nasmejan, užival v soncu, brez strahu. Življenje je zanj znova lepo! Ni več bolečine, strahu in trpljenja. Kmalu je dobil novega pravega lastnika in svoj za vedno dom.

Ta zgodba naj vam bo v navdih, da tudi sami pomagate kakšnemu najdenčku in mu omogočite življenje, kot si ga zasluži vsako mačje bitje.

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor