Nekateri obožujejo poletne vročine, spet drugi pa imajo raje senco in prijetno ohladitev. Kako se učinkovito ohladiti, ko imaš dolgo dlako in štiri tačke?

Kako ohladiti psa?

Psi se za razliko od ljudi hladijo s sopihanjem. A kljub temu veliko psov zelo težko prenaša poletne vročine in zato smo tukaj pasji lastniki, da jim pomagajo pri učinkovitem hlajenju in dobrem počutju.

Obstaja kar nekaj načinov za ohlajanje psa. Najbolj pomembna je :

  • senca,
  • redno menjavanje sveže vode,
  • hladni priboljški in
  • sprehodi v zgodnjih jutranjih ali poznih večernih urah.

Pred poletjem obiščite tudi pasjega frizerja, ki bo psu izčesal zimsko dlako (če to seveda ne počnete sami doma). Velja opozoriti, da se psov z dvojno dlako ne brije niti ne striže na kratko. Dvojna dlaka ima svojo funkcijo in pomaga psu pri hlajenju,

Na trgu obstaja veliko izdelkov, ki pomagajo psu pri hlajenju.  Lahko nabavite hladilno blazino, ki jo kupite v trgovinah za hišne ljubljenčke ali naročite prek spleta. Obstajajo tudi hladilne ovratnice in rute. Če imate vrt, lahko psu postavite tudi otroški bazen, kjer se lahko osveži.

Zakaj je pri psu pomembno reguliranje temperature?

Razlog, zaradi katerega je pomembno, da ima pes regulirano temperaturo je ta, da bi se izognili hipertermiji. Hipertermija ali pireksija je stanje, pri katerem se telesna temperatura zviša nad normalno, ki lahko vodi k vročinski kapi. Normalna telesna temperatura pri psu ni enaka kot pri človeku, saj je ta pri psu med 38 in 39o C.

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor